Info

Nieuwsgierig naar de Toekomst

De Bibliotheek van Nieuwsgierigheid is getranformeerd naar een tentoonstellingsruimte met objecten van drie kunstenaars en drie architecten die hun visie geven op de bibliotheek van de toekomst. Elke zaterdag in mei kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur de werken bekijken aan de Stromarkt 19.

'Verbeeld voor ons hoe de Bibliotheek van de Toekomst er uit moet komen te zien.' Dat was de opdracht die drie kunstenaars en drie architecten kregen in het kader van het grotere project Kunst en Architectuur. De Bibliotheek Deventer heeft het Kunstenlab gevraagd het project te leiden. De uitdaging is door alle zes aangenomen. Maandenlang hebben ze zich op geheel eigen wijze vastgebeten in boeken, kasten, gebouwen, bibliothecarissen, bezoekers en begrippen.

Maak kennis met de werken visies van de drie kunstenaars Jean Klare, Bas Kools en Marianne Lammersen en de drie architecten Ellen Schild, Fulco Treffers en Daniël Venneman. Praat met enthousiaste vrijwilligers die als gastheer en -vrouw optreden. Laat weten wat u vindt van de tentoostelling en laat vooral ook uw visie horen.

De Bibliotheek van de Toekomst is tot stand gekomen met subsidie van de provincie Overijssel en maakt onderdeel uit van het project Kunst en Architectuur. De bedoeling is om inwoners van Deventer op bijzondere wijze te betrekken bij de nieuwbouw van de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Andere deelprojecten zijn de Bibliotheek van Nieuwsgierigheid en de Kroniek van Nieuwsgierigheid.  

 

 

De bibliotheek

De Bibliotheek van Nieuwsgierigheid bevindt zich op de Stromarkt (voorheen La Fontana) en maakt deel uit van het complex waar in de toekomst de nieuwe bibliotheek zal verrijzen.Bibliotheek