VerhalenBlog

Lees de verhalen van 9 schrijvers die zich hebben laten inspireren door foto's uit de Kroniek van Nieuwsgierigheid.

Verhaal 10

Toen ik studeerde stonden er twee planten op een schoteltje voor mijn raam. Grijs blad hadden ze, poedergrijze, duimdikke bladeren die samen een rozet vormden. De zon stond de hele dag op dat raam en dat vonden ze fijn. Het deed hen denken aan de woestijn, waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. Ze stonden daar zo tevreden te zijn, dat ik hen vaak vergat. 
Lees meer

Verhaal 9

Nou,  ik zit in mijn hol  en de tas van mama hangt aan de  tak van de boom . Hij zwaait een beetje heen en weer.  Vandaag gaven de kinderen op school weer een briefje door over mij . “’Marieke is een bange looser “’ onderteken dit bericht “ Niemand zet z’n  naam er onder, maar ze lachen er wel om,. Ze willen dat ik het ook teken ,mijn naam staat er al onder. Hun  naam er onderzetten  ,dat durven ze niet omdat...
Lees meer

Verhaal 8: Bankje

Het boekje 'de Kroniek van de Nieuwsgierigheid' doorlopend, treft mij een eenzaam houten bankje, midden in het gras. De hardhouten vergrijsde bank is zo recht toe recht aan als hij maar kan zijn. Er is één uitzondering en dat is de zitting – die heeft een kleine uitsparing, die enig zitcomfort doet vermoeden. Het hoge gras welft aan zijn voeten. Er is een tekst bevestigd aan de rugleuning: 'Wil je meer spanning in je leven? Ga hier maar eens op zitten'.
Lees meer

Verhaal 7: Naar Bogota of Medellin?

Al dagen heb ik mijn buurvrouw Carina gezien noch gehoord. Ze zal wel weg zijn, maar dat gaat mij natuurlijk niets aan. Erg close zijn we niet en dat is begrijpelijk, ik ben veel ouder dan zij.
Lees meer
1 2 3 4 5  Volgende